уторак, март 5, 2024
NaslovnaINFODRŽAVA DAJE BESPOVRATNE SUBVENCIJE: Evo kako da se prijavite i ko ima...

DRŽAVA DAJE BESPOVRATNE SUBVENCIJE: Evo kako da se prijavite i ko ima pravo na podsticaj od minimum 15.000 dinara

Ministarstvo je donelo novi Pravilnik o podsticajima za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

Ovim pravilnikom bliže se propisuje uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Podnosilac zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov svinja, ostvaruje pravo na podsticaj za najviše 5.000 grla tovnih svinja.

Pravo na podsticaje imaju:

– Pravno lice,

– Preduzetnik i

– Fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

Podsticji se ostvaruju na osnovu zahteva koji se podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja.

Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva.

U stočarstvu za tov junadi za najmanje tri grla tovne junadi po podnetom zahtevu.

Podsticaji za tov stoke mogu da se ostvare ako se podnese zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za svaku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće kalendarske godine i ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće godine.

Podsticaji po grlu iznose:

– Junad – 15.000 din.

– Svinje – 1.000 din.

– Jagnjad – 2.000 din.

– Jarad – 2.000 din.

Uz zahtev za podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za grla predata klanici podnosi se prijemnica za otkupljena grla overena od strane klanice i nadležnog veterinarskog inspektora.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR