недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEDotrajala niskonaponska mreža pogotovo na seoskom području , nerad i neodgovornost u...

Dotrajala niskonaponska mreža pogotovo na seoskom području , nerad i neodgovornost u lokalnim elektrodistribucijama svakako su nešto što svakodnevno muči građane.

Na elektromreži u naselju Kolovrat na samo tri kilometra od grada prisutni veliki problemi u  snadbevanju strujom. I sama naša redakcija je priključena na istu mrežu.

Prošle godine i pored plaćenih svih taksi i zahteva nismo mogli priključiti trofaznu struju jer tadašnje rukovodstvo nije želelo da izmeni dotrajale drvene stubove, a novi priključak se može dati samo na betonske i impregnirane .

Untitled

Najmanji je problem priključak, veći je problem što je  kuća na kraju mreže i stubovi su povukli konzolu i napravili štetu na kući .Žice su se istanjile i sa njih je opala pvc zaštita. Sve je ovo više puta prijavljivano, ali bez uspeha i bez ikakve intervencije elektrodistribucije.

IMG_20190520_142531

Do prijepoljskog rukovodstva se jako teško dolazi jer kad god zovemo ili ih posetimo uvek su na terenu. Pisani zahtevi i takse se predaju ali rešenja nema.

IMG_20190520_143509_1

Sve su ovo građani pojedinačno i grupno prijavljivali ,ali to u distribuciji nikoga ne zanima pa čak ni kada dođe do prekida isporuke struje .

IMG_20190520_142823

Ova situacija nije od sada već godinama podsećamo da je 2017. godine  građani su sami otklanjali  kvarove. Na ovoj liniji postoje više spornih mesta gde bukvalno drveća rastu između provodnika što su građani više puta prijavljivali , a o kojima smo i mi više puta pisali.Prenosimo u nastavku tekst u celosti.

IMG_20190520_143055_1

Ovakve molbe građana Kotanjske niko da čuje ni distribucija ni Vlast pa su građani 2017. godine shvatili da moraju se organizovati i zasukati rukave ako ne žele da ostanu u mraku i da sve pobacaju iz svojih friždera i zamrzivača.

IMG_20190520_143232
Rašćišćavanje je počelo oko 11 sati , a struja je puštena oko 14 h , ali svakih pola sata nestaje,  a nije ni čudo jer linija je dotrajala ,a na više mesta i grane i drveća ometaju isporuku a i dotrajali stubovi se ljuljaju kao vrljike.dok  distribuciju i njihove stručnjake to ne interesuje kao što ih nije interesovao ni ovaj kvar.

 

 

 

 

 

 

Prijepolje info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR