среда, мај 29, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEDOM ZDRAVLJA DOBIO SANITETSKO VOZILO OD OPŠTINE PRIJEPOLJE

DOM ZDRAVLJA DOBIO SANITETSKO VOZILO OD OPŠTINE PRIJEPOLJE

Opština Prijepolje danas je donirala novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja, ovom prilikom Dragoljub Zindović predsednik opštine Prijepolje je izjavio:

-Ova  budžetska godina završena sa ovom značajnom   nabavkom , uz čestitke direktoru i radnicima na ovako modernom sanitetskom vozilu  da ga koriste za prave namene. Opština Prijepolje nastavlja praksu unapređenja zdravstva i zdravstvenih usluga na teritoriji naše opštine i ovo je samo jedno od vozila koje je nabavljeno iz sredstvava opštinskog budžeta. Vrednost vozila je  od pet miliona dinara. Кljučeve od novog vozila dati su direktoru Doma zdravlja doktoru Seadu Poroviću .

-Opština opredeljuje značajna sredstva kako bi unapredila zdravstvo. Ove godine smo izdvojili 20 miliona dinara za zdravstvo, ali to nisu jedina sredstva jer često konkurišemo i udružujemo budžetska sredstva sa potencijalnim donatorima tako da su u pitanju desetine miliona, rekao je Zindović.

-Ovo je najsavremenije sanitetsko vozilo sa punom opremom, namenjeno je za hitnu medicinsku pomoć sa pogonom na sva četiri točka. Ono će mnogo olakšati prevoz i dovoženje pacijenata iz svih krajeva naše opštine, rekao je dr Porović dodajući da Dom zdravlja sada ima 21 vozilo.

-Sanitetska vozila namenjena su svim građanima Prijepolja , bez obzira da li su pacijenti Doma zdravlja ili Bolnice jer sve zdravstvene ustanove su u funkciji pacijenata , istakao je dr Božović , direktor ZC Užice. On je pohvalio opštinu Prijepolje rekavši da je ona na regionu  prva počela da ulaže u opremanje svojih zdravstvenih ustanova i na taj način vodi računa o svojim građanima. Član opštinskog veća, dr Zulkefil Sadović je takođe izrazio zadovoljstvo što će pacijenti dobiti značajno viši nivo zdravstvenih usluga. On je istakao dobru saradnju između Doma zdravlja i opštinskih vlasti, što se ne bi moglo reći i za prijepoljsku Opštu bolnicu, naveo je dr Sadović. Sadović nije želeo da detaljiše o tome, da ne bi, kako je rekao, umanjio značaj današnjeg poklona.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR