четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaUncategorizedDiv iz Prijepolja će vladati svetom 10 godina: Srbija ima bisera atletike...

Div iz Prijepolja će vladati svetom 10 godina: Srbija ima bisera atletike kakav se jednom rađa!

Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Legendarni atletičar Dragan Perić, koji trenira Armina Sinančevića, veruje da njegov pulen ima ogroman prostor za napredak.

Legendarni atletičar Dragan Perić, koji trenira Armina Sinančevića, veruje da njegov pulen ima ogroman prostor za napredak

Armin Sinančević je prošle godine postao hit srpske i svetske atletike! Div iz Prijepolja, kako zovu Sinančevića, prošle godne se spektakularno plasirao u finale Svetskog prvenstva na otvorenom, izborio je Olimpijske igre u Tokiju uz ozbiljno oborene lične rekorde, a sjajno je započeo i novu godinu, gde je postao državni prvak uz nacionalni rekord u dvorani sa 21.13 m!

Njegov trener, legendarni bacač kugle Dragan Perić, smatra da se ovakav talenat dugo nije pojavio i uveren je da će ubrzo da padne i državni rekord na otvorenom, koji je baš u njegovom vlasništvu.

Armin je vanserijski talenat, koji se kod nas pojavio posle dužeg vremena. Siguran sam da će moj rekord na otvorenom da obori već na proleće. Sinančević ima tek 23 godine, veoma je nadaren, nije potrošen, nije imao ozbiljnije povrede. Nije ni nešto snažan, tek treba da radimo na snazi i motoričkim sposobnostima. Da bi bio ravnopravan sa najjačima, mora da dobije na snazi, eksplozivnosti, skočnosti. Na tome radimo – rekao je Perić za Novosti.

Dragan Perić, bacanje kugle

On smatra da će Sinančević vrhunac karijere imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, i da će nakon toga vladati svetom narednih 10 godina.

Arminov vrhunac očekujem na Olimpijskim igrama u Parizu i da posle zavlada svetom deset godina. Napšće zlato u Francuskoj. Ali, svesni smo i da ne treba nigde da žurimo, da radimo naporno kako bi se postepeno razvijao. Dogovorili smo se da mnogo ne pričamo, već da radimo – rekao je Perić.

On je napomenuo da je izgradnja Atletske dvorane u Beogradu omogućila kvalitetan rad i sjajne uslove.

Zahvaljujući Atletskoj dvorani u Beogradu imamo odlične uslove za rad. Međutm, problem je leto, jer još ne znamo gde ćemo da uradimo završne pripreme a Tokio. Neophodno je da budemo na planini, koja ima teren za bacanje kugle, ali i dobru olimpijsku teretanu. To su neophodni uslovi za vrhunske rezultate – rekao je Sinančević.

telegraf.rs

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR