недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEČINI ČUDA MEĐU STATIVAMA Devojka iz Prijepolja oduševljava Šveđane i ima želju...

ČINI ČUDA MEĐU STATIVAMA Devojka iz Prijepolja oduševljava Šveđane i ima želju da BUDE NAJBOLJA NA SVETU /FOTO/

Mlada Zećira Mušović (22) jedna je od najperspektivnijih golmana u svetu ženskog fudbala. Ona je rođena u Švedskoj, a poreklom je iz Prijepolja i ima velika očekivanja u nastavku karijere. To je otkrila u intervjuu za „Dnevni avaz“, gde je govorila o počecima, ali i on mnogim drugim stvarima vezanim za njene partije među stativama.

Zećira vuče poreklo iz Srbije, a dosta rodbine ima u Bosni i Hercegovini, za koju je veoma vezana. U razgovoru za pomenuti medij je istakla i šta ju je navelo da počne da se bavi fudbalom.

– Uvek sam volela sport, a da nisam izabrala fudbal, to bi svakako bio neki drugi. Moj brat je igrao fudbal i bio mi je uzor. Zato sam odabrala ovaj sport. Takođe, otac nam se bavio sportom kad je bio mlađi i mnogo je trenirao mene i mog brata – kaže Mušovićeva za „Dnevni avaz“.

Zećira trenutno nastupa za švedski Rozengard, sa kojim je osvojila tri uzastopne titule prvaka, a sa dosta uspeha branila je i za mladu reprezentaciju Švedske, s kojom je bila prvak Evrope.

– Veoma sam zadovoljna dosadašnjom karijerom, ali uvek može bolje. Ponosna sam na tri zlatne medalje prvaka Švedske – ističe 22-godišnja Zećira, koja je otkrila da su trening i motivacija tajna njenog uspeha.

Mlada čuvarka mreže, ipak, ne namerava da se na postignutom u dosadašnjoj karijeri zaustavi, već je pred sebe postavila nove ciljeve.

– Sada mi je cilj da budem prvi golman reprezentacije. Želim da osvojim zlatnu medalju na velikom turniru, kao što su Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo. Takođe, želja mi je da budem najbolji golman na svetu.

Zećiri nedostaje Prijepolje, a ponekad poseti i Bosnu i Hercegovinu.

– Prijepolje mi nedostaje. Tu imam mnogo rodbine. Prijepolje je vrlo lep grad i imam mnogo ljubavi prema njemu. U Bosni takođe imam dosta rodbine i svake godine pokušavam da posetim moj omiljeni grad Sarajevo.

Osim što svojim golmanskim bravurama „zaluđuje“ Skandinavce, Zećira nije zapostavila ni obrazovanje.

– To mi je veoma bitno, da imam školu pored fudbala, jer karijera neće trajati celog života. Završila sam program ekonomije na Univerzitetu u Lundu i posle toga sam učila pola godine liderstvo i upravljanje projektima.

„Sviđa mi se igra Sitija i Barselone“

Mlada reprezentativka Švedske ponekad prati i ženski fudbal na području Jugoslavije, a dosta utakmica evropskih muških klubova gleda preko malih ekrana.

– Napretka ima, ali čini mi se da sporo ide. Moja velika želja je da Prijepolje ima uspešan ženski klub. Takođe, mnogo gledam fudbal širom sveta, ali u Evropi nemam neki omiljeni klub. Sviđa mi se igra Mančester sitija i Barselone.

Voli da piše

Zećira je aktivna i na društvenim mrežama, gde vodi blog na kom ne piše samo o fudbalu.

– Da, time želim pokazati kako je biti profesionalna fudbalerka, jer dosta ljudi i ne zna da to postoji. Isto tako, volim da pišem i da sklapam priče, tako da i na to gledam kao neku zanimaciju – zaključuje Zećira Mušović, prema čijem mišljenju su Manuel Nojer u muškoj i Huop Solo u ženskoj konkurenciji najbolji golmani današnjice.

(Dnevni avaz)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR