уторак, јун 25, 2024
NaslovnaKOMŠILUKBrutalno pretučen taksista u Priboju, napadači ga ostavili ONESVEŠĆENOG NA ULICI

Brutalno pretučen taksista u Priboju, napadači ga ostavili ONESVEŠĆENOG NA ULICI

Žarka Sparića (65), taksistu iz Priboja, u noći između petka i subote brutalno su pretukla dvojica klijenata, najpre ga udarajući tokom vožnje, a zatim i na ulici na koju su ga izbacili pošto su zaustavili automobil.

Zbog teških povreda glave Sparić je hospitalizovan na neurohirurškom odeljenju Opšte bolnice Užice, a kako priča njegov sin Milanko tukli su ga R. V., zaposlen u Domu zdravlja u Priboju, i njegov brat D. V. koji radi u pribojskoj Opštinskoj upravi.

Žarko Sparić Foto: Privatna arhiva
Žarko Sparić

Prema onome što mu je ispričao otac, Milanko Sparić kaže da je Žarko te noći na taksi stajalištu u novom delu Priboja primio jednog mladića koji je naručio vožnju u stari deo deo grada.

– U tom trenutku su se kraj vozila pojavili R. V. i D. V. i tražili od mog oca da i njih poveze u Novi Priboj. On ih je primio u kola. Išli su uzanim ulicama naselja Jarkovac kraj Lima prema delu grada zvanom Luka. Jedan od braće, koga Žarko poznaje, pokušao je mom ocu da objasni gde da ga vozi, a on mu je odgovorio: „Znam gde Vam je kuća. Često vozim Vašu ćerku“. U tom trenutku ovaj drugi je odbrusio: „Šta ti imaš da spominješ njegovu ćerku, znaš li ti ko sam ja“ – priča Milanko Sparić.

Tada je jedan od braće, prema svedočenju taksiste, počeo sa zadnjeg sedišta da ga pesnicama tuče u glavu. Pridružio mu se i brat, takođe udarajući Sparića.

– Momak koga je moj otac prvog primio u vozilo, i koji je sedeo na mestu suvozača, je vikao: „Prestanite da ga bijete, izginućemo“. I Žarko ih je molio da ga ostave, ali nisu prestajali da ga pesniče. Zatim su podigli ručnu kočnicu i zaustavili automobil na jednom proširenju i mog oca izbacili na ulicu. Tu su nastavili da tuku, šutirajući ga nogama u glavu – prepričava Milanko Sparić.

Mladić sa prednjeg sedišta je pobegao, a pretučenog taksistu napadači su ostavili onesvešćenog da leži na ulici.

Foto: Privatna arhiva

– Kada je moj otac došao sebi, krenuo je prema bolnici i telefonom o svemu obavestio moju majku i sestru. U bolnici, a njega osoblje dobro poznaje s obzirom da dugo radi kao taksista, od modrica i podliva po licu nisu mogli da ga prepoznaju. Nedugo zatim tu se pojavio i R. V., radnik Doma zdravlja, i rekao da je i njega tukao moj otac. Otac mi je ispričao da on nikoga nije udario i da je D. V. u bolnicu došao sa flasterom na glavi – kaže sin teško povređenog taksiste.

Usled zadobijenih povreda Žarko Sparić je u subotu ujutro prevežen u bolnicu u Užicu, dok je na lečenju u pribojskoj bolnici primljen R. V. Njegov brat je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: Privatna arhiva

Kako je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, jedno lice koje je osumnjičeno za napad na Žarka Sparića je na slobodi, premda je Osnovni sud u Priboju odbio zahtev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni je, rekli su u tužilaštvu, u pribojskoj bolnici i čuva ga policija. Na teret im se stavlja teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Sparić, mada Žarko ne zna ko je treći putnik, moli mladića koji je sedeo na mestu suvozača i pobegao tokom tuče da se javi policiji i posvedoči o nemilom događaju.

Žarko Sparić, rečeno nam je iz užičke bolnice, je primljen u ovu ustanovu sa teškim povredama lica maksilofacijalne prirode.

BLIC

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR