петак, април 19, 2024
NaslovnaPRIBOJBrnabić: Priboj za primer drugima u ekologiji

Brnabić: Priboj za primer drugima u ekologiji

Priboj je prva lokalna samouprava u Srbiji koja će kompletno preći sa centralnim grejanjem na biomasu, što je jako značajno za zaštitu životne sredine i njihov primer treba da slede i ostali gradovi, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić tokom posete tom gradu.

Premijerka Ana Brnabić je obišla Slobodnu zonu Priboj, koja zapošljava 500 radnika i posetila dve firme koje posluju u okviru zone, kao i novi pogon u izgradnji van zone jedne nemačke firme koja će ove godine zaposliti 400 novih radnika.

Ana Brnabić u Priboju

Your browser does not support the video tag.

„Priboj je posle gašenja FAP-a bio u jednoj od težih situacija u zemlji,jer je Priboj bio jednako FAP. Zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića koji je 2016. oformio radni tim za Priboj, koji je izvršio diverzifikaciju privrede, doveo investitore i udahnuo novi život privredi i Priboju“, kazala je Brnabić.

Ona je obišla i Regionalni inovacioni startap centar u izgradnji i rekonstruisanu Srednju mašinsko-elektrotehničku školu koja je sa ostalim školama povezana na toplanu na biomasu.

„U Priboju smo uspeli da damo i signal mladima da je drugačija budućnost moguća“, rekla je Brnabić i naglasila da su u Priboju čak 4 škole povezane na brz bežični internet u okviru projekta Povezane škole.

Premijerka je pohvalila i uspeh pribojskih srednjoškolaca koji će Srbiju oredstavljati na Evropskom takmičenju u robotici 14. marta u Sloveniji zajedno sa đacima iz Prijepolja.

Trening centar u Slobodnoj zoni

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je Vladi Srbije na podršci i pomoći i istakao da ova lokalna samouprava puno ulaže u školstvo, jer znanjem hoće da pobede i vrate Priboj na mesto gde treba da bude.

„Želimo da mladima pružimo kvalitetno obrazovanje. Dualno obrazovanje je prisutno i u visokom školstvu. Otvoren je i Trening centar u Slobodnoj zoni gde se školuje deficitaran kadar za potrebe industrije. Sve radimo da sačuvamo ljude i stvorimo uslove za školovanje i posao ,ali i povratak onih koji su otišli“, naveo je Rvović.

Narodni poslanik Krsto Janjušević rekao je da Priboj ima perspektivu zahvaljujući pomoći Vlade i najavio je da su u toku i pregovori sa jednim od najboljih privrednika Zapadne Srbije o novoj investiciji u Priboju.

RTS/TANJUG

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR