Božović:Bolnica u Prijepolju nastavlja da radi posle dezinfekcije

Na hiruškom odeljenju bolnice u Prijepolju  jedna medicinska sestra je zaražena korona virusom  ne na radnom mestu ,a određena je izolacija za 20 lekara i medicinskog osoblja.Danas se vrši dezinfekcija bolnice i hiruško odeljenje će nastaviti sa radom nakon toga ,izjavio je za ZOOMUE direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

„Rad će se nastaviti sa onim osobljem koje je do sada bilo na odmoru ,tako da se neće prekidati sa radom“,rekao je Božović za ZOOMUE i naveo da je ovo izolovani slučaj u Zdravstvenom centru.

„Mi smo pre sedam dana zaposlili novih 30 lekara i 70 medicinskih sestara u Zdravstvenom centru,od kojih je najviše primljenih u Opštoj bolnici Užice.Na vreme smo razmišljali o svim scenarijima“,ističe Božović.

Direktor Zdravstvenog centra naglašava da su trenutno 23 osobe u Zlatiborskom okrugu pozitivne na covid 19 i da se one zbrinjavaju u Opštu bolnicu u Užicu do dobijanja rezultata testova,a zatim se,ukoliko su pozitivni,transportuju u tercijalne ustanove u Beogradu.

Posle dezinfekcije odeljenja ono je nastavilo da radi i pruža pomoć svim pacijentima kojima je potrebna hiruška pomoć.

Direktor bolnice Zoran Drobnjak izjavio je da su dezinfekciju uradili iz Zavoda za javno zdravlje.Drobnjak je rekao da je deo pacijenata koji je bio hospitalizovan na odeljenju hirurgije otpušten na kućno lečenje,a jedan deo je prebačen u izolacionu jedinicu.„Njima će sutra biti urađeni testovi na covid 19 i u zavisnosti od rezultata testiranja biće upućeni na kućno lečenje ili zbrinuti u bolnicama u kojima se leče pacijenti zaraženi korona virusom“ ,rekao je Drobnjak.

On je naglasio da su u izolaciji svi zaposleni koji su u proteklih 14 dana bili u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom i da će njima po potrebi,ukoliko se pojave simptomi ,takođe biti urađeni testovi na covid 19.

Umesto lekara i osoblja koje je u izolaciji,rade oni zaposleni koji su bili na godišnjem odmoru.

http://zoomue.rs

Ostavite odgovor