недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEБОЛНИЦА: ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УГРАДЊИ ДВА ЛИФТА - Скенер и нови рендген...

БОЛНИЦА: ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УГРАДЊИ ДВА ЛИФТА – Скенер и нови рендген апарат у ОБ Пријепоље до краја године

Screenshot_2019-04-24 Dr Miloš Božović Skener i novi rendgen aparat u OB Prijepolje do kraja godine Foruminfo rs(1)У понедељак су започели радови на уградњи два лифта у пријепољској Општој болници а јуче су градилиште посетили представници донатора, Жељко Дучић, директор компаније „MDG Kompyters“ и Милош Божовић, директор Здравтсвеног центра Ужице.

Директор Божовић је искористио прилику да се још једном захвали донатору, јер ће лифтови, како је истакао, модернизовати рад у Болници а лечење пацијената учинити конфорнијим. Божовић је подсетио да је „MDG Kompyters“ већ неколико пута помагао пријепољско здравство значајним донацијама. Захваљујући њима Болница је опремљена компјутерском опремом преко које се укључила у здравствени информациони систем.

Један лифт ће се, како је директор Болнице, Зоран Дробњак објаснио, налазити у ходнику из ког се иде у породилиште и „излазиће“ директно на одељење, чиме ће бити жртвована лекарска соба. Други ће „полазити“ из ходника који спаја Интерно одељење са осталим делом болнице и изаћи ће у просторију у којој се ради тест оптерећења. Овај лифт зида се са спољашње стране болничке зграде, поред улазних врата којима се иде у Службу за радиологију.

Према речима директора Дробњака радови ће, у складу са склопљеним уговором, бити завршени за 45 дана а укупна вредност инвестиције износи око 80.000 евра од којих половина отпада на грађевинске радове док ће преостали део бити искоришћен за набавку лифтова, монтажу, припрему електо и других инсталација. Радови, истакао је др Дробњак неће ометати нормално функционисање осталих одељења и служби у овој здравственој установи.

Screenshot_2019-04-24 Dr Miloš Božović Skener i novi rendgen aparat u OB Prijepolje do kraja godine Foruminfo rs(3)

Директор Божовић је искористио прилику да се још једном захвали донатору, јер ће како је истакао модернизовати рад у Болници а лечење и боравак у болници учинити конфорнијим, пре свега, за пацијенте а потом и за запослене. Божовић је подсетио да је „MDG Kompyters“ већ неколико пута помагао пријепољско здравство значајним донацијама. Захваљујући њима Болница је опремљена компјутерском опремом преко које се укључила у здравствени информациони систем.

Одлазак у Прибој или Сјеницу већ годину и по дана постала је уобичајена пракса и за све оне којима је неопходна помоћ очног лекара, јер управо толико дуго општа болница у Пријепољу нема офтамолга. Неће га имати минимум још три године, колико је потребно да се заврши специјализација која је у току. Према речима Божовића ово је проблем са којим се Здравствени центар Ужице суочава на целом Златиборском округу.

Директор Здравственог центра Ужице најавио је да би до краја године Општа болница у Пријепољу требало да добије скенер који би, како каже, у великој мери растеретио рад скенера у Ужицу и смањио листе чекања.

Реализацијом актуелних и најављених инвестиција и решавањем тренутних проблема Пријепоље би требало да буде корак ближе да, новим планом мрежа у неком наредном периоду, добије свој здравствени центар.

Screenshot_2019-04-24 Dr Miloš Božović Skener i novi rendgen aparat u OB Prijepolje do kraja godine Foruminfo rs(2)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR