субота, 2 децембра, 2023
HomeCRNA HRONIKA"Bio sam sa njom, ali...": Oglasio se Kruševljanin koji je optužen da...

„Bio sam sa njom, ali…“: Oglasio se Kruševljanin koji je optužen da je SILOVAO SVOJU BRATANICU

U Kruševcu uhapšen Saša U. (41) posle optužbe njegove maloletne bratanice S. U. (13). Videćete da dete nije moje – rekao osumnjičeni na saslušanju u tužilaštvu.

Kruševljanka S. U. (13), koja je u četvrtak donela na svet mrtvorođenče, ispričala je policiji da ju je njen stric obljubio tri puta i da joj je on napravio bebu, dok osumnjičeni Saša U. (41), koji je preksinoć uhapšen, negira da je otac deteta. Kako se saznaje, stric kome će najverovatnije biti određen pritvor, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao je da je imao odnose sa bratanicom, ali da je ona njega „spopadala“.

– Ispričao je da je bio sa devojčicom nekoliko puta, ali da nisu imali odnose u periodu koji je ona navela – kaže izvor iz istrage. – O bratanici je rekao da je lakog morala i da treba da se proveri sa kim je sve bila u međuvremenu.

Tužilac je, kako saznajemo, predočio osumnjičenom da treba da bude svestan da DNK analiza može da potvrdi da je on otac preminule bebe.

– Tako ćete da vidite da nije moje – rekao je Saša U.

Maloletnica je ispričala policiji da je tri puta bila žrtva svog strica. Takođe, tvrdi da je prvi put obljubljena nakon što je zajedno sa osumnjičenim stricem pila vino, ali je navela da se ne seća baš najbolje celog događaja. To se, prema njenoj priči, dogodilo još dva puta. Očekuje se da i ona da iskaz tužiocu čim se oporavi, jer se još suočava sa teškom intervencijom na Ginekološko-akušerskom odeljenju u kruševačkoj bolnici.

– Kod lekara se javila zbog bolova u stomaku, navodno nije znala da je trudna – predočava nezvanično izvor – Bila je u devetom mesecu trudnoće, ali je izvesno da je beba već duže vreme bila mrtva. Zbog toga je i došlo do sepse i ona je nakon intervencije pod terapijom.

Meštani naselja Čitluk su u šoku, mada je većina ispričala da su primetili da je devojčica u drugom stanju. O uhapšenom Saši U. nemaju lepe reči, iako dodaju, nije zabeleženo da je napao neku drugu devojčicu. U kući u Ulici Ratka Pešića 7, na periferiji Kruševca, bio je njihov rođak, koji je rekao da o svemu ne zna ništa, jer i ne živi s njima. Komšije, međutim, otkrivaju da ovo nije prva tragedija koja se dogodila u ovoj kući.

– Slađan, otac devojčice se obesio pre oko godinu i po dana, a nekoliko godina pre njegovog samoubistva, ostavila ga je supruga Ljilja. I njega i tri ćerke – kažu poznanici. – Stric nije od početka živeo s njima, već od razvoda sa svojom suprugom, sa kojom ima troje dece.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, deca pokojnog Slađana bila su pod starateljstvom baka Milanke, koja je zajedno sa svojim suprugom Milošem, takođe živela u toj kući. U petak su po decu došli stručnjaci Centra za socijalni rad.

– Baka je bila staratelj od 2017. godine, ali je sada u toku postupak izmeštanja u hraniteljsku porodicu – kaže nam izvor blizak istrazi. – Nije sigurno koliko je devojčica redovno pohađala školu, a trebalo bi da bude u šestom razredu.

MEDICINSKO VEŠTAČENjE

Za krivično delo obljube nad maloletnim licem u slučaju da je oštećena ostala u drugom stanju, učiniocu preti kazna zatvora od pet do 15 godina. Tvrdnje devojčice S. U. se istražuju, a istraga je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva. Očekuje se da se medicinskim veštačenjem rasvetli kako je došlo do trudnoće.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR