недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEBaka Jovanka u 21. veku živi bez struje i strepi kako će...

Baka Jovanka u 21. veku živi bez struje i strepi kako će preživeti zimu: Nedostaje samo bandera koju je platila, a niko da je postavi

Ova baka sada jedina u selu nema struju

Jovanka Dumić iz Aljinovića kod Prijepolja jedina u selu će dočekati zimu bez struje.

  • Ima tri godine kako čekam da mi postave bandere. Rupe koje sam platila da mi se iskopaju zjape prazne. Izgleda da sam džabe dala pare i za dve drvene bandere da mi dopreme – kaže baba Joka, koja jedina u svom selu nema rešen problem sa zamenom starih i oronulih stubova.

Nijedna muka ne ide sama, pa tako ni Jovankina, koja mora da se stara i o nepokretnom mužu, koji se šlogirao pre pet meseci.

  • Sve je spalo na mene. Teško mi je da se brinem sama o imanju, stoci i kućnim poslovima. Kada bi mi se problem sa strujom rešio, čini mi se da bi lakše bilo sve ostalo – priča Jovanka.

Joka se svima obraćala, ali kako kaže, od obećanja dalje nije urađeno. Pomoć je hteo da joj pruži i predsednik Mesne zajednice koji je kontaktirao sve nadležne, ali kako se stvari nisu pomakle sa mrtve tačke, izgleda da njegove molbe niko nije čuo.

  • Pre je negde pala i žica sa jedne čašice na stubu, i samo čekam kada će neko poginuti, ili ja ili moje krave. Jedna mi se krava i zaglavila i slomila nogu – kaže Jovanka.

(Telegraf.rs/Tanjug) / PRIJEPOLJE INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR