недеља, април 21, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEБахатим возачима је одзвонило

Бахатим возачима је одзвонило

Ова информација се не односи на Пријепоље где је ова појава приметна у целом граду. Возила се паркирају на коловозима тако да су возачи приморани да их заобилазе а тротоаре, пешачке прелазе или зелене површине да не помиљемо. Да ли ће ова појава постати прошлост у Пријепољу остаје да видимо а бахатим возачима је озвонило у Београду.

Паркирање на тротоару, пешачком прелазу или зеленој површини ускоро би могло да буде потпуно искорењено јер би несавесне возаче то могло дебело да кошта, чак пет пута више него досад.

Наиме, на следећој седници Скупштине града наћи ће се предлог да се казне за бахато паркирање са садашњих 5.000 динара повећају на драконских 25.000. Уколико одборници аминују овај предлог, сви који имају обичај да паркирају где стигну наћи ће се у небраном грожђу и убудуће ће добро размислити где остављају своје четвороточкаше, јер би због тога могли да из новчаника истресу пола своје плате.

Те казне ће се, како је најавио заменик градоначелника Горан Весић, односити на паркирање на трамвајским шинама, пешачким зонама, пешачким прелазима, у парковима. Београд годинама мучи муку са несавесним возачима, међутим, према Весићевим речима, бахато паркирање у престоници више неће бити толерисано.

– Надамо се да ће се овим повећаним казнама и коначно стати на пут све распрострањенијој појави бахатих возача који остављају аутомобиле на пешачким прелазима, саобраћајним острвима, по парковима, пролазима, на пешачким стазама крај река – истакао је Весић.

Изгледа да једино папрене казне могу утицати на свест српских возача да не остављају своја возила где им се прохте, будући да је град и раније предузимао многе мере како би стао на пут дивљачком паркирању, али се они нису много обазирали.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR