уторак, октобар 22, 2024
NaslovnaINFOОпштина Пријепоље обезбедила 15 милиона динара за набавку пољопривредне опреме и механизације

Општина Пријепоље обезбедила 15 милиона динара за набавку пољопривредне опреме и механизације

Општина Пријепоље је обезбедила 15 милиона динара за субвенције намењене пољопривредним газдинствима ради набавке нове опреме и механизације. Овај подстицајни програм, који обухвата 12 различитих мера, отворен је до 13. септембра 2024. године. Пријаве се подносе у Општинској управи Пријепоље.

Највећи део средстава, у износу од 6,4 милиона динара, намењен је набавци савремених машина за обраду земљишта. Такође, по два милиона динара одвојено је за набавку опреме за сточну храну и за примарну обраду земљишта. За пољопривреднике који желе да унапреде производњу млека, на располагању је 350 хиљада динара за опрему за музу, хлађење и чување млека.

Додатна средства су обезбеђена за опремање пластеника, постављање система противградне заштите, набавку опреме за наводњавање и подршку пчеларству. Подстицаји покривају између 60% и 65% укупних трошкова, док максималан износ по кориснику износи до 400 хиљада динара.

Право на субвенције имају власници регистрованих породичних пољопривредних газдинстава, предузетници и привредна друштва са територије општине Пријепоље.

Opština Prijepolje – Zvanična stranica 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR