уторак, октобар 22, 2024
NaslovnaINFOСаопштење за јавност

Саопштење за јавност

Обавештавамо све учеснике у саобраћају да је семафор на раскрсници „4. децембар“ на магистралном путу технички потпуно исправан. Међутим, због значајно повећаног обима саобраћаја током туристичке сезоне, долази до саобраћајних гужви на овој деоници пута.

У сарадњи са Саобраћајном полицијом, донета је одлука да се семафор на овој раскрсници привремено пребаци у режим жутог трепћућег светла. Овај режим је у складу са чланом 142. Закона о безбедности саобраћаја на путевима, који налаже да жутo трепћуће светло на семафору представља обавезу за све учеснике у саобраћају да се крећу са повећаном опрезношћу, а све у циљу повећања проходност раскрснице и спречвања даљих застоја у саобраћају.

Поред тога, у току су радови на пре-програмирању новог режима рада семафора, како би зелени сигнал на магистралном путу трајао дуже. Овај корак ће омогућити бољи проток саобраћаја и смањење застоја, нарочито у периоду појачаног саобраћаја.

Апелујемо на све возаче да буду обазриви и поштују правила саобраћаја, како бисмо заједно осигурали безбедност на нашим путевима.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR