уторак, април 30, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJELjubiša Purić iz Prijepolja i Stanković Slađana iz Užica podneli su danas...

Ljubiša Purić iz Prijepolja i Stanković Slađana iz Užica podneli su danas ostavke. Tekst ostavke prenosimo u celosti

Članovi Radne grupe za rešavanje problema u proizvodnji maline, strateškog srpskog proizvoda, Slađana Stanković iz Užica i Ljubiša Purić iz Prijepolja podneli su danas ostavke.

Kako navode u ostavci koja je dostavljena OzonPressu, navode da su od formiranja Radne grupe imali sastanke koji su bili vrlo neozbiljni, pretvoreni u lične proslave, na kojima je sveukupno gledano vladao vrlo pasivan odnos određenih članova Radne grupe prema celokupnom problemu u kome se nalaze proizvođači maline. Tekst ostavke prenosimo u celosti.

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ

Министру пољопривреде г-дину Браниславу Недимовићу, Државном секретару г-дину Велимиру Станојевићу

Предмет: Оставка на чланство у Радној групи

Поштовани,

Узимајући све досадашње чињенице у обзир, потпуно одговорно сагледавајући ситуацију од када је формирана радна група, као и положај малинара, сада у децембру месецу 2018. године, одлучно и одговорно дајемо оставку на чланство у Радној групи која је имала за циљ да се бави унапређењем производње малине и тржиштем малине.

Од намере и циља, нажалост остала је врло конфузна ситуација која никако не иде у прилог решавању проблема, а са којима су суочени произвођачи малине и њихове породице.

Од формирања Радне групе имали смо састанке који су били врло неозбиљни, претворени у личне прославе, на којима је свеукупно гледано владао врло пасиван однос одређених чланова Радне групе према целокупном проблему у коме се налазе произвођачи малине.

Са појединим циницима коначних ставова без покрића Радне групе: хладњачара, појединаца високо позиционираних у власти, који имају редовна примања и додатне приватне послове, полтрона и подобника који нису испунили чак ни саму форму на два састанка на којима смо били, више је дегутантно и расправљати, те од такве лакрдије правимо дистанцу у правом смислу те речи и због тога дајемо оставку у Радној групи.

Време које је потрошено у нади да ћемо наћи заједнички одговор на велике проблеме са којима се и данас суочавамо нажалост било је узалудно, а након свих покушаја и напора имамо ситуацију да људи од струке који су били чланови ове групе дају оставке јер њихова стручност, знање и мишљење очигледно никоме не требају,  у штa смо до сада имали прилику и више пута да се уверимо.

Без вишка речи и са великом огорченошћу на досадашње понашање обавештавамо вас да ћемо своја права и проблеме решавати преко удружења и са свима онима који истински имају намеру да помогну у решавању проблема са којима се данас, више него икада суочавају малинари Србије.

Чланови Радне групе, Слађана Станковић из Ужица и Љубиша Пурић из Пријепоља

Prijepolje INFO / OZON PRES

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR