уторак, април 30, 2024
NaslovnaINFONAJMANJE OSAM MRTVIH U ŠKOLI NA VRAČARU

NAJMANJE OSAM MRTVIH U ŠKOLI NA VRAČARU

U OSNOVNOJ školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros nešto pre devet sati učenik sedmog razreda zapucao je na drugare i obezbeđenje.

Dečak (14) pucao je u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i tom prilikom ubio je najmanje osam osoba. Ubijeni su bili u hodniku škole.

Kako se nezvanično saznaje, dečak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake.

Naime, sve je počelo jutros oko 8.30 kada pomahnitali učenik dolazi do škole, kreće u raspravu s portirom, a potom, kada ga čovek pokušava smiriti, on kreće da šutira sve oko sebe, zatim vadi pištolj i puca u portira, koji je samo pokušao da ga smiri.

Odatle nastavlja dalje.

Sreće tri drugarice u holu škole. Puca u njih. Ubija ih.

Zatim odlazi u kabinet istorije, a tamo se nalazi nastavnica koju „ne voli“.

Drži pištolj u ruci, puca u nastavnicu, ranjava je, a onda na njega skaču đaci i sprečavaju ga da poubija sve.

Tu je ubio petoro učenika.

On nastavlja da puca iako pada na pod.

U plafonu ostaju tri rupe od njegovih metaka koje je ispalio dok je padao.

Među povređenima ima i životno ugroženih. Sedmak koji je počinio masakr bio je pod uticajem narkotika. Inače je uzoran đak i, kako saznajemo, dete je zdravstvenih radnika.

Napadač je uhapšen, a policija i Hitna pomoć još uvek se nalazi na licu mesta. MUP je saopštio da se sumnja da je pucao iz očevog pištolja!

Kosta Kecmanović, masovni ubica iz OŠ „Vladislav Ribnikar“, kako Republika ekskluzivno saznaje, nakon zločina je seo u dvorište škole, okrenuo broj policije 192 i izgovorio reči koje lede krv u žilama: „Dođite u školu, pobio sam drugove, čekam vas!“.

U tom trenutku, škola je već bila puna žrtava, a neki od ranjenih borili su se za život.

Krvavi pir učenika (14) u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, koji je usmrtio radnika obezbeđenja i više svojih školskih drugova, glavna je vest ne samo u regionu, već i u gotovo svim svetskin medijima koji neprestano izveštavaju o tome.

– Ne mogu da zamislim da pošaljete dete na istoriju, i da se to dete ne vrati kući. Iz ovoga, ako možemo nekada nešto da naučimo je da je nasilje kulminiralo, da se prelilo u škole, i da naše škole više nisu bezbedne. Sve ono što smo gledlai u filmovima, drugim državama, danas mi postajemo vest – rekla je jedna od majki.

12:28 – Nastavnici pucao u vrat

UŽAS NA VRAČARU! DEČAK (14) PUCAO NA ĐAKE Ubijen čuvar škole, ranjeno nekoliko učenika!

Učenik je pucao i u nastavnicu istorije, ona je tom prilikom ranjena u vrat: „Bila je puna strpljena, predavala je tako da svi zavole predmet“.

12:26 – Ovo je školski čuvar koji je ubijen

Ubijeni čuvar je Dragan Vlahović koji je važio za izuzetno brižnog i pažljivog prema deci.

12:20: Prvo pucao u dve devojčice, jednoj direktno u glavu

Kako saznajemo, odmah posle čuvara, učenik je prvo pucao u dve dežurne devojčice. Jednoj je pucao direktno u glavu. Ona se nalazi na operaciji, njeno stanje je teško, i za njen život se bore lekari neurohirurgije Kliničkog centra Srbije. Druga dežurna učenica zadobila je prostrelne rane na nogama.

12.03 – Svi svetski mediji izveštavaju o jezivom ubistvu u školi u Beogradu

O tragičnom napadu u Beogradu su izvestili BBC, AP, CNN, Rojters, Dojče vele, Skaj njuz, Dejli mejl i brojni drugi vodeći svetski mediji. „Najmanje devet mrtvih u pucnjavi u školi u Srbiji“, naslov je na BBC-ju. „Tinejdžer ubio osmoro dece i čuvara u školi u Beogradu“, piše u naslovu na AP. „Dojče vele“ navodi da su masovne pucnjave retke u Srbiji, koja ima stroge zakone o oružju. Međutim, mnogo vatrenog oružja zaostalo iz ratova 1990-ih još je u opticaju, dodaju.

11:59: Važno obaveštenje za roditelje

Roditelji koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom, pozvani su iz MUP-a da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, Ulica Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

11:49 – Vlada Srbije zakazala je hitnu konferenciju povodom tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Vanredna konferencija za novinare, povodom tragedije koja se desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, biće održana u 13.15 časova, u Vladi Srbije. Na konferenciji će se obratiti ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

11:40 – MUP zvanično potvrdio: Ubijeno osmoro dece i čuvar

U pucnjavi koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije, saopštio je MUP.

11:35 – Kako pomoći deci koja su videla krvoproliće

Naš psihijatar apelovao na roditelje i istakao 5 stvari koje su ključne, na ovom linku pogledajte kako pomoći deci koja su videla krvoproliće.

11:32 – „Videla sam kako čuvar pada na pod“: Devojčica videla trenutak ubistva

Jedna od devojčica videla je kako čuvar pada na pod, ona je praktično videla jeziv trenutak ubistva školskog čuvara! U videu u nastavku, ali i u odvojenoj vesti pogledajte njeno potresno svedočenje.

11:25 – Troje dece na intenzivnoj nezi, jedna devojčica na operaciji: Nove nezvanične informacije iz Tiršove

U Tiršovoj je primljeno 12 dece, od toga je osmoro preminulo, troje je na intenzivnoj nezi i jedna devojčica je u operacionoj sali i lekari joj se bore za život, nove su pouzdane informacije iz Tiršove ko kojih je došao „Blic“.

11:20 – Najnovije informacije: Ubijeno osmoro dece i čuvar

Prema najnovijim informacijama koje su nezvanično potvrđene „Blicu“, ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja.

11:09 – Nove pouzdane informacije „Blica“: Na licu mesta zatečeno osmoro dece i čuvar mesta bez znakova života

„Blic“ je od pouzdanog izvora dobio informaciju da je na licu mesta zatečeno osmoro dece i čuvar mesta bez znakova života. Međutim, to ne mora da znači da je toliko preminulo i da će to biti konačni bilans preminulih, jer ne zna se koliko je njihovo stanje ozbiljno. Takođe, nije poznato kakvo je trenutno stanje onih koji su zatečeni sa znakovima života, a teško su povređeni. Kako saznajemo, trenutno se bore za život nastavnici istorije, jednoj devojčici i za sada NN osobi.

11:07 – „Cela Hitna plače, tresemo se“: Najnovije vesti o stanju povređene dece

– Kada smo došli na teren zatekli smo osmoro povređenih, čuvar je bio mrtav. Četvoro dece je primljeno u Urgentni i nalaze se u operacionoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cela Hitna plačem tresemo se – kažu za „Blic“ iz Hitne pomoći. Najnovije informacije stanju povređene dece pročitajte u odvojenoj vesti.

10:59 – „U šoku sam i dalje“: I sin Ane Stanić ide u školu gde se desio krvavi pir

– U šoku sam i dalje, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Svi smo uznemireni. Moj sin pohađa tu školu, ali je danas druga smena. Još uvek nemam nikakve informacije. Moj sin ide u peti razred, a dečak koji je pucao je sedmi. Nisu se poznavali – rekla je kratko potresena pevačica Ana Stanić.

10:55 – Roditelji u šoku, pitaju se kako dete zna da puca

– Čuli smo da je dečko ušao u školu, sa vrata je zatekao čuvara i pucao mu direktno u glavu. Kako je on znao kako se puca!? – pitaju se očajni roditelji koji se nalaze ispred škole.

10:49 – Otac dečaka koji je pucao ima prijavljena dva pištolja

Prema novim informacijama, otac dečaka koji je jutros pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ima prijavljena dva pištolja. Jedan od pištolja je 9 kalibra. Za sada nije poznato da li je učenik pucao iz oba ili je promenio pet šaržera.

10:37 – Onlajn nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji

Nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji koja se nalazi tik uz OŠ „Vladislav Ribnikar“ danas će biti održana onlajn. Roditeljima dece javljeno da danas ne šalju decu u školu.

10:35 -„Uperio je pištolj u sve nas!“: Deca svedoče o stravičnoj pucnjavi u školi

Kako pričaju učenici, đak je uperio pištolj u sve koji su se našli u hodniku, kada je nastala opšta panika. Učenik koji je pucao je išao u odeljenje 7/3.

– Čuo sam pucnjavu, neki đaci su odmah izašli u hodnik da vide šta se dešava. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo napolju. Svi su počeli da vrište, nastala je opšta panika, svi su krenuli da trče, kada sam izašao video sam ga, on je došao i uperio pištolj u sve nas – kroz plač priča jedan od šokiranih učenika za „Blic“.

10:34 – Stanje ranjene dece

Troje dece je smešteno u Tiršovoj, jedno dete je u kritičnom stanju, nalazi se u operacionoj sali, ima teške povrede glave i životno je ugroženo. Drugo dvoje se nalazi na intenzivnoj nezi i imaju prostrelne rane, uglavnom ekstremiteta.

10:30 – Ovo je učenik koji je jutros pucao u školi

„Dobio je jedinicu iz istorije i tada je poludeo. Upucao je istoričarku u kabinetu, a onda i drugove. On ima sve petice, a svi ga zovemo štreber“, pričaju đaci Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ gde je učenik sedmog razreda pucnjem iz očevog pištolja ubio školskog čuvara i teško ranio više osoba. Ovo je dečak koji je jutros pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

10:27 – Roditelji: U Tiršovoj 16 povređene dece

Roditelji čija su deca u Tiršovoj, kažu da ima 16 povređene dece.

10:20 – Najnovije nezvanične informacije: Ubijeno više dece

Nove nezvanične informacije o pucnjavi u školi na Vračaru naslućuju da je tragedija mnogo veća nego što je u prvi mah izgledalo, a prema najnovijim informacijama, osim radnika obezbeđenja, ubijeno je i nekoliko dece. Tačan broj nije utvrđen, mediji spekulišu brojkama od 6 do 8 nastradale dece.

10:17 – Neka deca i dalje zaključana sa svojim učiteljicama

Decu izvode razred po razred, neka deca su i dalje zaključana sa svojim učiteljicama u učionicama.

10:13 – Doneo očev pištolj sa pet punih šaržera

Učenik koji je jutros pucao u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i tom prilikom ubio čuvara, a ranio više učenika i nastavnika, ušao je u školu sa pet punih šaržera, pišu beogradski mediji.

10:10 – Stigli Branko Ružić, Danica Grujičić i Veselin Milić

Na lice mesta stigli su ministri Branko Ružić i Danica Grujičić, kao i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

09:58 – Deca plaču, istraumirana, roditelji u šoku

Ispred OŠ Vladislav Ribnikar, gde je jutros dečak pucao na učenike i nastavnicu, potresne scene. Deca su istraumirana, plaču, roditelji su u totalnom šoku.

09:55 – Voditelj Zoran Kesić ispred i njegovo dete ide u ovu školu

Ispred škole okupili su se roditelji dece, među kojima je i voditelj Zoran Kesić: „Ja sam došao ispred škole da vidim šta se dešava, jer moje dete ide u tu školu, ali ove nedelje je druga smena. Ne znam šta da kažem, ovo je strašno, jako sam uznemiren… Naša deca idu u tu školu… – počeo je Zoran za Telegraf i dodao da su ljudi jako uplašeni.

09:53 – Devojčica na reanimaciji, dva dečaka imaju prostrelne rane

Prema najnovijim informacija iz dečje bolnice u Tiršovoj, jedna devojčica je na reanimaciji, a dva dečaka imaju prostrelne rane.

09:42 – U rancu i flaša za zapaljivom tečnošću

Pucnjava se desila u holu škole, a u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za istoriju, pronađen je ranac u njemu u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

09:40 – Uhapšen dečak koji je pucao

Dečak koji je jutros pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ uhapšen je. Na ovom linku pogledajte snimak hapšenja dečaka koji je pucao.

09:25 – Pogledajte prve fotografije sa lica mesta

Zatvorene su ulice Kralja Milutina i Svetozara Markovića. Na licu mesta su tužioci i jake policijske mere. Ovo su prve fotografije iz OŠ „Vladislav Riinikar“, gde je dečak pucao na đake.

09:10 – Četvoro učenika u Urgentnom centru

Prema prvim informacijama, četvoro učenika je prevezeno u Urgentni centar. Motiv je za sada nepoznat.

09:05 – Poneo u školu očev pištolj

Dečak je, kako prenose mediji, poneo očev pištolj u školu.

08:59 – Policija i hitna odjurile na teren

Prema informacijama sa terena, na lice mesta odjurile su Hitna pomoć i policija.

08:57 – Ima povređenih u pucnjavi u školi

Kako nezvanično saznajemo, u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ima povređenih.

08:55 – Sve najnovije vesti pratite u našem blogu uživo

Sve najnovije vesti vezane za pucnjavu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, pratite u našem blogu uživo.

Blic Novosti

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR