субота, јун 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJE7 dana će sevati i pucati, izdato novo upozorenje RHMZ

7 dana će sevati i pucati, izdato novo upozorenje RHMZ

Jučerašnje nevreme koje je preko dana, a potom i uveče ponovo pogodilo Prijepolje i okolinu nije dalo mira, sevalo je i pucalo na sve strane, struja je nestajala na momente, a upravo takvo vreme u celoj Srbiji očekuje se sve do 25. juna.

Zadržaće se nestabilno i sparno, uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar, sa najmanjom verovatnoćom u petak. Količina padavina izrazito neujednačena – navodi se u upozorenju koje je izdato sve do 25. juna.

Do podneva nije očekivano veće nevreme, osim u brdsko-planinskim predelima gde je moguća retka pojava kiše sa pljuskovima i grmljavinom. Nešto posle podneva grmljavina je zahvatila južne delove zemlje.

Tako da, narednih dana ne polazite nigde bez kišobrana, ali važno je i da se čuvate udara groma, koji u ovom periodu nije zanemarljiva opasnost.

Izbegavajte otvoren prostor, boravak ispod usamljenih stabala, ne koristite fiksni telefon dok grmi i nemojte puniti svoje telefone, jer električno pražnjenje može preko utičnica da se prenese i na kućne aparate.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR