среда, мај 29, 2024
NaslovnaZANIMLJIVOST1.000 KAMERA MOTRI NA BEOGRAD! Stigao je prvi kontigent kamera, ovo su...

1.000 KAMERA MOTRI NA BEOGRAD! Stigao je prvi kontigent kamera, ovo su TAČNE LOKACIJE na kojima su postavljene, a evo šta sve snimaju!

Prvi kontingent od oko 1.000 kamera koji će biti postavljen na više od 800 lokacija širom prestonice završio je proteklih dana na mnogim novobeogradskim raskrsnicama.

Manji deo kamera služiće za snimanje saobraćajnih prekršaja, dok će veći deo policija koristiti u druge svrhe.

Kamere snimaju sve, brzinu kretanja, prolazak na crveno svetlo, pa čak i da li vozači imaju vezane pojaseve, koriste mobilne telefone, ili se nepropisno prestrojavaju.

Lokacije nisu nasumično izabrane.

Uglavnom su postavljene na saobraćajnicama koje su široke, i na kojima automobili jure velikom brzinom.

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Deo kamera je predviđen za otkrivanje saobraćajnih prekršaja, ali će većina imati potpuno drugu svrhu.

– Fokus će biti na sprečavanju najtežih krivičnih dela, ubistava i drugih dela koja izazivaju uznemirenje građana – rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Kamere su postavljene na sledećim lokacijama u Beogradu:

CRVENO SVETLO

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Gavrila Principa 42, ugao Francuske i gospodar Jovanove, hotel „Hajat“, Milutina Milankovića i Tošin bunar, Cvijićeva i Bulevar despota Stefana, Požeška 52, Kneževačka, Bože Jankovića i Prvoborca, Takovska i Dalmatinska, Zdravka Čelara i Preradovića, vojvode Micka Krstića i Patrisa Lumumbe, kneza Višeslava i Osogovska, Ace Joksimovića (kod škole), Marijane Gregoran i Stevana Dukića, Surčin (centar).

BRZINA

Most na Adi, Brankov most, Pančevački most, Pančevački put (razdvajanje starog i novog puta), Gazela, Zrenjaninski put 96 i 98, Buvljak proširenje, SIV 1 (proširenje), Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, „Hajat“ (proširenje), Surčinski put, Jakovački koromandin, Borska i Baštovanska, Obrenovački put (posle skretanja za Železnik), Marijane Gregoran i Stevana Dukića, Ibarska magistrala (Rušanj, groblje Orlovača, Vreoci).

ŽUTA TRAKA

Siv 1 (proširenje)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR