петак, април 26, 2024
NaslovnaINFOСнег затрпао Сјеницу у Ивањици, нема струје у Пријепољу за сада је...

Снег затрпао Сјеницу у Ивањици, нема струје у Пријепољу за сада је све под контролом

Снег који од јуче пада на подручју општине Ивањица достигао је висину и до 40 центиметара у вишим пределима. У нижим пределима општине има од пет до десет центиметара снега. Због снега и обилних падавина, на Косову и Метохији је погоршана ситуација у бројним општинама, где је дошло до изливања река и потока. Путеви су блокирани, а куће поплављене.

Снег и даље пада ,а висина снежног покривача из сата у сат је виша. Чим падавине стану,крећемо са чишћењем снега. Тренутно су највише падавине на деоници Преко Брдо – Одвраћеница, па је овај правац непроходан за саобраћај“, рекао је за РИНУ председник општине Ивањица, Момчило Митровић.

Снежне падавине не престају ни у Сјеници, у вишим пределима формиран је снежни покривач од преко 40 центиметара, а услед лоших временских услова, 17 села поново је остало без струје, преноси Б92 наводе агенције Рина.

„Поново смо завејени и у тоталном хаосу, ово је неиздрживо. Струју немамо већ 48 сати, путеви нису очишћени, као да живмо на дивљем западу“, каже један од мештана пештерских села.

Због снега и обилних падавина, на Косову и Метохији је погоршана ситуација у бројним општинама, у којима је дошло до изливања река и потока које су блокирале путеве и поплавиле куће.

Најкритичније је у области Ђаковице која је поплављена и где надлежне службе покушавају да реше ситуацију, преноси портал Репортери.

Поплаве су регистроване и у општинама Малишева и Дреновица.

У прекиду је био и пут Кокон брод Златибор.

Нове снежне падавине довеле су до повећања покривача у планинским пределима општине Пријепоље. Снабдевање електричном енергијом се одвија уз повремене прекиде. Магистрални путни правци су проходни, као и већина локалних путних праваца чије чишћење је сада у надлежности Савета месних заједница. Поново је расписана јавна набавка за чишћење снега за већину путних праваца, вредна око пет милиона динара, након што је прва пропала јер није било заинтересованих фирми за овај посао.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR