понедељак, мај 6, 2024
NaslovnaINFOНове мере Кризног штаба – у затвореном простору до 500 људи, продужен...

Нове мере Кризног штаба – у затвореном простору до 500 људи, продужен рад кафића и продавница

Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид-19 данас је додатно ублажио противепидемијске мере. Покрајински секретар др Зоран Гојковић рекао је донета одлука о пет главних мера.

– Све продавнице надаље могу да раде 24 сата, дакле нема више ограничења рада ових објеката. Угоститељски објекти који су на отвореном имају неограничено радно време, док у затвореном радно време је ограничено до један сат после поноћи. У овим објектима од сада је дозвољена и музика, што је додатна релаксација. Што се тиче спортских догађаја, препорука Кризног штаба Влади Републике Србије јесте да се дозволи и присуство публике на стадионима и то са капацитетом до 50 одсто попуњености, а у халама, тј. затвореним просторима биће до 30 одсто капацитета. Наравно, уз све противепидемијске мере – рекао је Гојковић, јављају београдски медији.

Према његовим речима, релаксиране су мере и када је у питању окупљање људи. У затвореном и отвореном простору, од сада ће моћи да буде до 500 особа.

– Ако је објекат могао да прими 1.000 људи, сада може 500. Ако је могао раније 200, може 100. Релаксирамо и мере у вези са школарцима и њиховим ваннаставним активностима.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR