петак, април 26, 2024
NaslovnaINFOМинистарствo трговине, туризма и телекомуникација и челници општине Пријепоље разговарали о будућој...

Министарствo трговине, туризма и телекомуникација и челници општине Пријепоље разговарали о будућој сарадњи

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Татјана Матић, помоћница министарке Рената Пинџо, државни секретар Мирослав Кнежевић и помоћник министра за електронске комуникације и поштански саобраћај Милан Добријевић су дана 30.03.2021. године разговарали са Есадом Хоџићем- замеником председника општине Пријепоље , Душком Бајић-чланом Општинског већа и Самиром Ћосовић-народном посланицом у Скупштини Републике Србије.

Слика може припадати 2 особе и people standing

На састанку се разговарало о развојним пројектним предлозима наше општине у области туризма и телекомуникација који би могли бити финансирани од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација кроз конкурс за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у 2021. години, као и започетим активностима од стране Владе РС и министарства за изградњу широкопојасне инфраструктуре у руралним подручјима. Предложено је да општина Пријепоље конкурише са израдом пројектно-техничке документације за уређење средњовековног града Милешевца, споменика културе, на чијој припреми ће стручну и техничку подршку пружити Републички завод за заштиту споменика културе.

Други предлог се односио на уређење Парка Народних хероја уз доставу неопходне пројектно-техничке документације.Како Влада Републике Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводе активности на пројекту изградње широкопојасне инфраструктуре у руралним подручјима, представници наше општине су се захвалили на ангажованости и настојању да наша рурална подручја (Ташево, Сопотница, Косатица, Дивци, Ивање, Завинограђе и Горње Бабине) добију приступ брзом интернету.Тиме ће се у 1.629 домаћинстава унапредити телекомуникационе везе што ће омогућити квалитетнији живот и развој на селу.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR