четвртак, март 28, 2024
NaslovnaINFOКадровско и инфраструктурно јачање установа социјалне заштите

Кадровско и инфраструктурно јачање установа социјалне заштите

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да министарство на чијем је челу подржава рад установа социјалне заштите и у наредном периоду планира јачање кадровских и инфраструктурних капацитета тих установа.

Слика може припадати једна или више особа и људи стоје

Кисић Тепавчевић је на конференцији „Социјална заштита у условима дуготрајне пандемије“, која се одржава у Врњачкој Бањи, исказала захвалност запосленима у поменутим установама на труду и залагању током пандемије COVID-19.

Слика може припадати 4 people, including Rada Drobnjak Divac, people sitting, људи стоје и у затвореном

Запослени у установама социјалне заштите у време пандемије показали су хуманост, одговорност, савесност, навела је она и додала да су темељи установа социјалне заштите јаки, а да основу тог темеља чине искуство и снага запослених у тим установама.

Због свега тога, како је поручила, приоритет када су у питању установе социјалне заштите биће јачање кадровских капацитета, али и инфраструктурних – од изградње нових објеката, до реконструкције и адаптације постојећих.

Знамо да вас има много мање него што би требало, знамо да свако од вас ради макар за двоје. Многи од вас су за време пандемије практично живели у установама социјалне заштите и нису виђали своје породице. Рећи вам хвала је исувише мало, поновила је министарка.

Она је подсетила на то да је вакцинација против COVID-19 почела управо у установама социјалне заштите, јер су корисници тих установа најугроженији.

Према њеним речима, до овог момента вакцинисано је више од 90 одсто корисника и 80 одсто запослених, што су убедљиво најбољи параметри када је у питању обухват вакцинације у некој узрасној групи и када су у питању професионалне категорије.

Кисић Тепавчевић се осврнула и на законодавне активности Министарства, наводећи да је у фебруару усвојен Закон о социјалној карти, а да су у припреми измене Закона о социјалној заштити, Нацрт закона о заштити права корисника услуга привременог смештаја у социјалној заштити, Нацрт стратегије социјалне заштите за период од 2021. до 2026. године, као и Нацрт стратегије деинституционализације и развоја услуга социјалне заштите у заједници.

Доношење стратегија и закона није само по себи циљ, већ је циљ олакшање рада запослених и унапређење услуга социјалне, закључила је министарка.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR