четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOВучић: До 2027. године неће бити других избора, одређујемо судбину 17. децембра

Вучић: До 2027. године неће бити других избора, одређујемо судбину 17. децембра

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да до 2027. године неће бити других избора и да Србија 17. децембра одлучује о својој судбини.

„Истурио сам себе зато што сматрам да ово јесу одлучујући избори и да је страшно важно како ће се завршити ови избори. Зато што до 2027. године неће бити других избора, сем негде локалних у неким општинама и градовима. Дакле, ми своју судбину одређујемо 17. децембра. Ово није никакав фаталистички или какав хоћете приступ, ово је објективно сагледавање ситуације“, рекао је Вучић за Танјуг.

Он је додао да се Србија на изборима опредељује како ће земља да изгледа и да ли ће наставити са економским напретком.

Председник је истакао да је током периода између 2008. и 2012. године земља пропадала, јер је како је оценио „неко политичким одлукама мислио да уређује економију“.

„И онда смо имали 500.000 отпуштених људи и тек сада имамо 550.000 више запослених него што смо имали у то време. Иако је мање људи који живе у Србији, и због природног прираштаја“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да, када погледате и упоредите земље богате нафтом и гасом уочавате изразите разлике, а да неке од њих, иако имају више нафте и гаса од Уједињених Арапских Емирата, живе лошије од њих.

„Запитате се у чему је разлика. Када људи кажу, па то је нафта и гас, па ево, ови имају пет пута више нафте него што је имају у Дубају и Абу Дабију. Пет пута више. У руководству. У руководству, увек је поента у руководству, у начину вођења земље. У озбиљности и одговорности, у визији“, рекао је Вучић.

Инфраструктурни пројекти морају се градити са визијом

Председник Вучић изјавио је вечерас да, када се ради о великим инфраструктурним пројектима, Србија данас сања велике снове, након што је једно време “престала да их сања и ушла у преживљавање“.

“Наш проблем је што смо у социјализму имали велике снове, а брзо смо престали да их сањамо и ушли у преживљавање. Ми смо у пројекте које сада радимо, ушли са великим сновима. Ево, када кренете у Грчку, што неко не би знао како изгледа Грделичка клисура? Тих 28 километара до тамо смо ми изградили. То су могли и неки други, али нису се снови тог типа сањали, мислило се – боље да се повећа плата два динара, да се некоме додвори, него да остваримо велике инфраструктурне пројекте који ће нам донети двадесет динара. Али, знате, овде се гледало да је важније шта ће бити дан унапред, него шта ће бити за две-три године“, рекао је Вучић за Танјуг.

На питање како види Србију за 40 година, он је рекао да су снови и визија од кључног значаја, и да без тога нема напретка.

“Градимо инфраструктурне пројекте таквих размера, видите како нам изгледа аеродром, железничка станица… Како ће изгледати аутобуска станица за само неколико месеци, а погледајте, пруга Ниш-Димитровград, Ниш-Брестовац, иду радови, данас сам гледао како то изгледа. Гради се деоница ауто-пута кроз Топлицу према Приштини и Грачаници. Ускоро потписујемо уговор за ауто-пут Београд-Зрењанин, па радови на такозваном “Смајлију“ Рума-Шабац“. То мења живот људима и драстично мења стандард, а то све доприноси инвестицијама“, рекао је Вучић.

Он се осврнуо и на констатацију министра за грађевинарство и инфраструктуру Горана Весића да се инфраструктурни пројекти морају радити са визијом.

“Весић има лоших особина, ја их имам и још више. Али он има ту добру особину, ако смем да кажем, да новинарски, фељтонски посматра ствари. Реткост је данас да је неко систематичан и аналитичан“, рекао је Вучић.

Prijepolje info/ Извор: Танјуг

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR