3.000.000,00 ДИНАРА ЗА ПОДРШКУ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ

Општина Пријепоље, Фондација“Ана и Владе Дивац“ и Регионална развојна агенција Златибор потписали су уговор о сарадњи којим је званично покренут „Фонд за развој пољопривредника у општини Пријепоље 2021“. Пројекат оснивања овог иновативног фонда подржао је USAID-ов Пројекат за конкурентну привреду.

Слика може припадати 1 особа, стоји и у затвореном

Пријепоље је друга општина у Златиборском округу, после Чајетине, која оснива фонд за подстицај пољопривредне производње. Његова намена је пружање вишегодишње подршке пољопривредницима путем коришћења финансијских средстава из фонда која обезбеђују општина Пријепоље и Фондација“Ана и Владе Дивац“.

Слика може припадати 8 особа и људи стоје

Укупан износ средстава на располагању је 3.000.000,00 динара.„Ово је иновативни модел који ће омогућити да се финансијска средства из Фонда циклично користе за подстицаје пољопривредних произвођача наше општине. 30% вредности подстицајних средстава у првој години трајања уговора субвенционише општина Пријепоље, док ће остатак средстава отплаћивати корисници без оптерећења кредитном каматом и то 10% вредности подстицајних средстава у првој години, 30% у другој години и 30% у трећој години трајања уговора“, рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Opština Prijepolje – Zvanična stranica