петак, април 19, 2024
NaslovnaINFOДРЖАВНА СЕКРЕТЕРКА ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ...

ДРЖАВНА СЕКРЕТЕРКА ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ ПРИЈЕПОЉЕ

Пријепоље,23.09.2021. година-Државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију, Милка Миловановић Минић, данас је посетила општину Пријепоље са циљем упознавања са ситуацијом у вези са бригом о породици и демографији на подручју општине Пријепоље као и сагледавања проблема са којима се наша локална самоуправа суочава.

Државну секретарку су дочекали председник Скупштине општине Пријепоље Зутко Шантић и чланови Опшзинског већа Душка Бајић, Зоран Петрић, Зоран Деспотовић и Славенко Грбовић.

Слика може припадати 4 особе и људи стоје

Државна секретарка је представила активности које министарство реализује док су представници општине Пријепоље упознали г-ђу Милку Миловановић Минић са демографском ситуацијом и изнели проблеме са којима се суочавају као што су миграциона кретања, превоз ученика из сеоских подручја и друго.

Изнет је податак да општина Пријепоље кроз буџетска средства издваја око 50.800.000,00 динара за програме који подразумевају директну и индиректну помоћ породицама кроз услуге превоза,ученичке и студентске стипендије,накнаде породиљама, интернатски смештај, вантелесну оплодњу,услуге персоналног асистента, набавку књига ђацима првацима и сл.

Слика може припадати 3 особе и људи седе

Исто тако, средства у износу од 12.500.000,00 се издвајају за област социјалне политике и то за једнократне помоћи социјално угроженој категорији становништва,услуге геронтодомаћица,помоћ ромској деци, инвалидима и расељеним лицима.

Након посете општини Пријепоље, државна секретарка је обишла Центар за социјални рад у Пријепољу, где је са директорком Радом Дивац разговарала о области социјалне заштите и мерама које се спроводе на подручју општине Пријепоље.

Слика може припадати 5 особа, људи стоје и у затвореном

Opština Prijepolje – Zvanična stranica

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR