уторак, април 16, 2024
NaslovnaINFOУсвојен ребаланс буџета

Усвојен ребаланс буџета

Усвајање ребаланса буџета општине Пријепоље и предлога одлука о изради планова детаљне регулације за делове насеља Бродарево и насеља Залуг главне су одлуке шесте седнице Скупштине општине Пријепоље. Објашњавајући неопходност усвајања ребаланса буџета, председник општине Пријепоље, Владимир Бабић је истакао да су неопходна значајнија средства из буџета како би пратили велики број пројеката који је обезбеђен код министарстава, а који подразумевају и учешће локалне самоуправе.

Одборници и одборнице Скупштине општине Пријепоље разматрали су предлоге одлука о изради планова детаљне регулације за делове насеља Бродарево  и насеља Залуг у сврху изградње постројења за пречишћавање отпадних вода.

Главни разлог сазивања седнице Скупштине општине јесте усвајање плана детаљне регулације за изналажење локације за фабрику отпадних вода. То нам је некако један од најважнијих пројеката јер канализација у Ивању не може да се одведе у Лим, канализација у Великој Жупи која иде у Лим, мора негде да се одведе. Имамо проблем са канализацијом у Непеку, Томовом насељу…Морамо имати сопствена улагања, морамо бити пројектно спремни – каже председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Чланица Већа Душка Бајић је истакла да је обавеза општине Пријепоље само да изради план и прибави земљиште, док ће пројекат реализовати и финансирати Влада Републике Србије у сарадњи са једном кинеском фирмом. Заменик председника општине Есад Хоџић је рекао да му је драго што су одборници поносни на рад локалне самоуправе и број започетих и планираних пројеката, јер је реч поносан више пута употребљена за скупштинском говорницом. Једина тачка која је прихваћена као допуна дневног реда јесте ребаланс буџета, који је, према речима председника општине, био неопходан. Велики број одобрених пројеката од више министарстава, који прате сопствена улагања разлог су што је општинско веће предложило ребаланс.

Опширније у пилогу ТЕЛЕФИЗИЈЕ ФОРУМ:

foruminfo.rs

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR