петак, април 19, 2024
NaslovnaINFOПатријарх Порфирије у Епархији милешевској

Патријарх Порфирије у Епархији милешевској

У понедељак 9. маја 2022. године Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије стигао је у своју прву канонску посету Епархији милешевској. Драгог госта, са Преосвећеним Епископима: жичким Јустином, крушевачким Давидом, тимочким Иларионом, захумско-херцеговачким Димитријем, ваљевским Исихијем, будимљанско-никшићким Матодијем и ремезијанским Стефаном, у манастиру Милешеви дочекао је Његово Преосвештенство Епископ милешевски господин Атанасије заједно са великим бројем свештеника, свештеномонаха, монахиња, верног народа наше Епархије и представника локалних самоуправа Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице.

Међу многобројним уваженим гостима овом свенародном сабрању присуствовали су потпредседник Владе Србије и министар одбране г. Небојша Стефановић са сарадницима, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама г. Владимир Рогановић са сарадницима, представници Војске Србије, Исламске заједнице Србије, културних и јавних установа, а нешто касније им се придружио и принц престолонаследник Филип Карађорђевић са породицом.

У Вазнесењском храму манастира Милешеве служена је доксологија у част Патријарха а потом је Преосвећени Епископ Атанасије, као домаћин, кратким обраћањем поздравио све уважене госте након чега се Свјатјејши захвалио на дивном дочеку и присутнима произнео пригодну поздравну беседу.

Испред храма, у манастирској порти, верни народ је стрпљиво чекао да добије прилику и прими благослов од поглавара наше помесне Цркве, који је уз благослов свима поделио иконице Светог Саве.

За то време на бини у порти одржан је пригодан културно-уметнички програм који је са пажњом испраћен од свих а извођачи су поздрављени и награђени бурним аплаузима. 

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR